Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Γάμος, Taboo & Σεξ - Wedding, Taboo & Sex

Σύμφωνα με τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων, κάθε κοριτσάκι κάποτε θα γνωρίσει τον δικό της πρίγκηπα με τον οποίο θα κοιταχθούν, θα αγαπηθούν και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Kάπως έτσι λίγο πολύ μας ανέθρεψαν οι πολυαγαπημένες μας μαμάδες μην δίνοντας όμως αρκετές πληροφορίες για την σεξουαλικότητα και την σωστή διαπαιδαγώγηση σε αυτόν τον τομέα... ένα taboo που ελάχιστες Ελληνίδες μαμάδες των προηγούμενων γενιών κατέρριψαν και απομυθοποίησαν κι ας ελπίσουμε ότι στο πέρασμα του χρόνου η ενημέρωση σε αυτό το θέμα προερχόμενη 
από το σπίτι θα είναι όλο και περισσότερο ουσιαστική.

Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα υπάρχει εκτεθειμένο ένα σεντόνι από την πρώτη νύχτα του γάμου μιας παρθένας νύφης και ψάχνοντας στο διαδίκτυο για σχετικά άρθρα και φωτογραφίες, βρήκα την κάτωθι μάνα του γαμπρού να επιδεικνύει περήφανη το σεντόνι-τρόπαιο  με νωπά ακόμα τα ίχνη από την "τιμή" της νύφης.
Το να παντρευτεί κάποια κοπέλα παρθένα είναι κάτι που πλέον δεν(?) απασχολεί την Ελληνική κοινωνία που ακολουθεί-μιμείται όλο και πιο πολύ τον Δυτικό τρόπο ζωής.
Το sex όμως είναι ακόμα taboo σε αρκετές βαθειά θρησκευόμενες κοινωνίες και κοινότητες ανά τον κόσμο με τις οποίες δεν θα ασχοληθώ εδώ.
'Εχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ τι σεξουαλική εκπαίδευση μπορεί να έχουν κάποιοι άνθρωποι που ζουν ή έχουν ζήσει παράλληλα με εμάς σε διάφορα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας βασιζόμενη στον πολιτισμό τους?


Στη φυλή των Masai όταν μια κοπέλα έχει πρώτη φορά περίοδο την παντρεύουν αμέσως συνήθως με κάποιον αρκετά μεγαλύτερο της γιατί για να παντρευτεί κάποιος άντρας πρέπει να έχει μια κάποια περιουσία, κάτι που θέλει χρόνια συνήθως. Αυτό δεν το κάνουν λόγω συντηρητισμού, το αντίθετο μάλιστα. Μετά το γάμο η γυναίκα θεωρείται ιδιοκτησία του συζύγου της αλλά μπορεί να έχει σεξουαλικές σχέσεις με όποιον άλλον άντρα επιθυμήσει χωρίς κανένα πρόβλημα. 
Αν μείνει έγκυος από κάποιον εκτός του άντρα της το παιδί μεγαλώνει με τον σύζυγο της μητέρας του. 
Σε φυλή της Κεντρικής Αμερικής
 δεν έχουν κανένα περιορισμό 
στη σεξουαλική συμπεριφορά.
 Η γυναίκα 
παντρεύεται κάποιον άντρα 
αλλά μπορεί να κάνει σεξ 
με κάθε άντρα
Τα παιδιά τα μεγαλώνει 
το ζευγάρι άσχετα από το ποιος
μπορεί 
να είναι ο πατέρας. 
Πέρα από αυτό υπάρχει μια γιορτή στην οποία κάνουν ομαδικό σεξ για να τιμήσουν
τους θεούς
τελευταία 
χρόνια 
η επιρροή των ιεραπόστολων
έχει κάπως κάνει πιο 
συντηρητική 
τη σεξουαλική τους 
ηθική


Στο Tibet (Θιβέτ) είναι σύνηθες το φαινόμενο της πολυανδρίας

Αρκετές
φορές 
μία 
γυναίκα 
εκτός 
από 
τον
άντρα 
της
παντρεύεται όλα τα αδέλφια του όσο μικρά και να είναι και σαν αυτά ενηλικιωθούν κάνουν σεξ μαζί της. Στην Αφρική μια γυναίκα της φυλής Rega όταν θα συναντήσει εντελώς τυχαία έναν άνδρα σε μια παράμερη περιοχή του παραδίδεται χωρίς δεύτερη σκέψη και αν ο άνδρας δεν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή θα γελάσει σε βάρος του όταν θα βρεθεί με τις φίλες της! 
Οι γυναίκες στο πρώην Dahomey (νυν Benin),  ήταν πολύ καλοί στρατιώτες και ενστερνίστηκαν πολύ καλά τις αντρικές συμπεριφορές. 

Είχαν φτάσει στο να είναι εφάμιλλες με τους άντρες κοινωνικά και μόλις συναντούσαν κάποιον άνδρα για τον οποίο ένιωθαν σεξουαλική επιθυμία άφηναν την φούστα τους να πέσει!

Οι  Aborigines ιθαγενείς τις Αυστραλίας είχαν (κι ίσως και να έχουν ακόμα) το έθιμο να γνωρίζει η νύφη τους άντρες του χωριού πριν το γάμο της με τον σύζυγό της. 
Αποκαλούν δε την σεξουαλική πράξη "play" (=παιχνίδι) και ο καθένας τους μπορεί να συμμετέχει σε αυτό ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Για τους άντρες Siou είναι μεγάλη
προσβολή 
να μη δεχθείς να κάνεις σεξ 
με τις γυναίκες τους. 


              
                                          
Οι Siriono 
της Ανατολικής Βολιβίας 
έχουν αναγάγει  
το γάμο σε 
οικογενειακή 
υπόθεση.
Η γυναίκα μπορεί να κάνει 
σεξ 
με τους αδελφούς του συζύγου της όπως και ο άντρας μπορεί να κάνει 
σεξ 
με τις αδελφές της συζύγου του.


 

Για τη φυλή των Mangaia 
των Νησιών Κουκ 
(Cook Islands
το σεξ είναι θέμα παιδείας.
Τα αγόρια από τα 13 ξεκινάνε εντατικά
μαθήματα του σεξ από μία από τις μεγαλύτερες γυναίκες της φυλής που τους μαθαίνει όλες τις τεχνικές ώστε να φέρνουν τις γυναίκες σε πολλούς οργασμούς γιατί για να παντρευτούν περνάνε σκληρές δοκιμασίες. 
Για να δεχθεί κάποιον μια κοπέλα για εραστή της, πρέπει να την φέρει σε οργασμό αγγίζοντας μόνο τα γενετικά της όργανα. Αν αποτύχει πάει ξανά στην... ίδια τάξη. 


Τα κορίτσια περνάνε κι αυτά μια εκπαίδευση καθώς μέχρι το γάμο το σεξ είναι ελεύθερο!!! 

Οι Muria της Ινδίας μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε ένα σπίτι που λέγεται γκοτούλ

                                                                                                   Από μικρή ηλικία κάνουν σεξ και τα αγόρια τα τιμωρούν αν κοιμηθούν με το ίδιο κορίτσι πάνω από τρεις συνεχόμενες φορές. 

Οι γυναίκες των Huron της Βόρειας Αμερικής είναι στην καλύτερη θέση. 
Παντρεύονται όποιον θέλουν, 
κάνουν σεξ με όποιον μη συγγενή τους επιθυμούν 
και αν βαρεθούν τον άντρα τους, του ζητούν   
                                                      απλά να φύγει 
καθώς μόνο οι γυναίκες έχουν περιουσία. 

Στο Cali στην Κολομβία, μία γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ μόνο με τον άνδρα της και την πρώτη φορά πρέπει να βρίσκεται παρούσα και η μητέρα της ώστε να πιστοποιήσει το γεγονός.

Υπάρχουν άνδρες στη Guam οι οποίοι έχουν ως εργασία πλήρους απασχόλησης το να ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό και να κάνουν σεξ με νεαρές παρθένες, οι οποίες τους πληρώνουν για να έχουν το προνόμιο να κάνουν σεξ για πρώτη φορά.

Η αιτία είναι ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία του Γκουάμ οι γυναίκες είναι παράνομο να παντρεύονται παρθένες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου